Project omschrijving

Klik op de afbeelding voor een grotere weergaven

Na de ontvangst van de uitnodiging is het even rumoerig geweest op het kantoor in De Goorn. Engineer & Construct was voor Kok Infra tot op dat moment nog onbekend terrein. Maar zoals altijd bij nieuwe uitdagingen hebben de professionals de koppen bijeen gestoken. Na intensief rekenwerk en het schrijven van een mooi plan van aanpak is Kok Infra als Economisch Meest Voordelige Inschrijving uit de bus gekomen.

Na de aanbesteding is Kok Infra vol aan de slag gegaan met de werkomschrijving en de gevraagde tekeningen. Deze weken zijn erg intensief geweest op het kantoor in De Goorn. Uiteindelijk bleek de voorbereidingstijd erg krap, echter de opleverdatum was heilig. Kok Infra had 5 weken de tijd om de klus te klaren, zelfs overmacht mocht geen excuses zijn.

Zo zijn de professionals van Kok Infra dan ook aan de slag gegaan. Geen 07.00 tot 16.00 mentaliteit. Met in de eerste weken nog de laatste wijzigingen in de werkomschrijvingen en tekeningen, waren de eerste tegenslagen een feit. In de grond zijn onbekende oude rioleringen aangetroffen en de grond bleek niet voor hergebruik geschikt. Logistiek was dit een enorme uitdaging. De aanvoer van het schone zand om de riolering aan te vullen kon alleen maar plaatsvinden via het gebied waar Kok Infra al met andere werkzaamheden zou starten. Gevolg was dat er een enorme wijziging in de aanpak gewenst was en dat er in korte tijd toch een behoorlijke achterstand was opgelopen.  Uiteindelijk door extra inzet in het rioleringswerk is een deel van de achterstand ingelopen. Tijdens het ontgraven van de laatste boomvakken werd ook nog gestuit op een oude weegbrug uit 1947. Opnieuw een tegenslag die helemaal niet uit kwam in de laatste week voor de oplevering.

Uiteindelijk hebben alle professionals van Kok Infra de handen ineen geslagen en hebben zij, naast hun gewone werk op andere klussen, de avonden en nachten doorgewerkt om de klus te klaren. De opleverdatum is gehaald!

Projectnaam:
Herinrichting Gedempte Nieuwesloot 'korte deel'
Type aanbesteding:
Meervoudig onderhands
Contracttype:
Engineer & Construct
Gunningscriteria:
EMVI
Contractnummer:
2013-21
Opdrachtgever:
Gemeente Alkmaar
Aanneemsom:
€ 209.200,00
Start werk:
oktober 2013
Opleverdatum:
november 2013
Project eigenschappen:
Grondwerk:
1125 m³
Riolering:
142 m1
Funderingslagen:
1600 m²
Elementenverharding:
1625 m²

Recent Projects